Laat je boot jouw koers varen

Hoe werken wij?

In de behandeling maken we gebruik van kennis en vaardigheden uit verschillende stromingen binnen de psychologie. Daarbij ligt de nadruk op ACT en EMDR. Dit zijn actieve en ervaringsgerichte manieren van werken.

Onze visie op psychologische behandeling wordt goed verwoord in deze video/artikel: Psychiater Floortje Scheepers: mensen zijn niet te vatten in psychische labels (brainwash.nl)


ACT

Acceptatie en Commitment Therapie richt zich er op om de worsteling die mensen hebben met zichzelf en het leven te doorbreken. Accepteer dat waar je geen controle over hebt en doe de dingen die waardevol voor je zijn (Commitment). Het helpt daarbij om anders met je gedachten en gevoelens om te gaan zodat je daar niet zo verstrikt in raakt, dus daar wordt ook aan gewerkt. Lees meer over ACT op de pagina Wat is ACT?


EMDR

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDRis een behandeling gericht op traumaverwerking na een traumatische gebeurtenis. Tegenwoordig wordt EMDR ook steeds vaker ingezet bij andere psychische klachten als die zijn ontstaan als gevolg van een of meer ingrijpende ervaringen. Het belangrijkste doel van EMDR is de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, waardoor je verder kan. Lees meer over EMDR op de pagina Wat is EMDR?


De behandeling Neem contact op